Hoe Mercedes-Benz voorop rijdt richting een duurzame toekomst

21-03-2022 - in Auto's

Een foto van de nieuwe elektrische Mercedes voor een blauw met groene achtergrond

De duurzame strategie van het bedrijf

Mercedes-Benz heeft de voorbije jaren niet alleen geïnvesteerd in de elektrificatie van zijn vloot. De duurzame strategie van het bedrijf gaat veel verder. En daar draagt ook Merak zijn steentje toe bij, vertelt Helen Van Nuffelen, Manager Corporate Communication voor Mercedes-Benz Belgium Luxembourg.

“Voor Mercedes-Benz is duurzaamheid geen modewoord”, benadrukt Helen Van Nuffelen. “Een uitstootvrije mobiliteit is al jaren onze visie voor de toekomst en dat betekent ook dat we met de hele organisatie een duurzame richting ingeslagen zijn. Of, zoals we het hier bij Mercedes-Benz noemen, een ‘SpurWechsel’ (Duits voor ‘van baanvak veranderen’, nvdr.).”

Een close-up van de beige passagiersstoel en automat van de nieuwe elektrische Mercedes

Groeiend aanbod elektrische voertuigen

Die strategie heeft zich concreet vertaald in Ambition 2039: de ambitie om tegen 2039 een CO2-neutrale voertuigenvloot aan te bieden. “Daar waar het kan, willen we al tegen het einde van dit decennium volledig elektrisch gaan”, voegt Van Nuffelen toe. “Dankzij onze uitgebreide portfolio plug-in hybrides en het groeiende aanbod volledig elektrische auto’s ligt de gemiddelde CO2-uitstoot van onze vloot nieuwe voertuigen momenteel ruim onder de Europese richtlijn.”

Meer dan auto’s alleen

“Onze verantwoordelijkheid stopt evenwel niet bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen”, beseft ook Van Nuffelen. “Daarom hebben we het initiatief Green Charging opgezet. Mercedes-Benz BeLux garandeert dat de eerste 200.000 km van elke verkochte batterij-elektrische auto met groene energie geladen wordt.”

De duurzame aanpak van Mercedes-Benz maakt volgens Van Nuffelen intussen intrinsiek deel uit van de volledige productieketen. “Eind dit jaar is onze wereldwijde productie CO2-neutraal. We zetten volop in op recyclage en hergebruik van materialen en we bieden een tweede leven aan onze batterijen. Tegelijk blijven we vooruitblikken.”

“De concept car Vision EQXX heeft bijvoorbeeld de laagste luchtweerstand ooit en integreert zonnepanelen in het dak. Hij is bekleed met vegan leder, gemaakt van onder meer champignons, en de vloermatten zijn van bamboe. We onderzoeken zelfs een organische batterij. Want wat is er nu beter dan een accu die na gebruik gewoon op de composthoop kan?”

Een foto van de binnenkant van de nieuwe elktrische Mercedes waar je het stuur en dashboard op kan zien

Een gedeelde visie

Diezelfde innoverende, duurzame aanpak verwacht Mercedes-Benz van zijn partners. Ook van Merak. “We delen eenzelfde visie op kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid”, vertelt Van Nuffelen. En dat gaat bovendien veel verder dan de ecologische inspanningen. Ook privacy en databescherming vallen onder de noemer ‘duurzaamheid’ en die zijn voor ons allebei een topprioriteit. Kortom, een fijne en langlopende samenwerking op basis van gedeelde waarden, die het voorbije jaar verlengd en uitgebreid werd.

Het logo van Mercedes op een witte achtergrond

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+31 (0)75-631 11 39

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst