Van papieren archief naar strategische mondmaskervoorraad

11-03-2021 - in Merak

Een close-up van een tak met twee groene blaadjes, waarvan één in de vorm van een hartje

Papieren archieven verdwijnen stilaan, bedrijfsopslag moet op maat, flexibel en gemakkelijk zijn. In 2019 introduceerde Merak zijn Box Storage: een oplossing op maat, die snel, online en veilig is.

In het voorjaar van 2020 haalde Merak de Vlaamse pers. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in archiefbeheer en opslag van materialen, had het contract binnengehaald voor het bewaren van de Belgische strategische mondmaskervoorraden. Geen toeval, want met meer dan 35 jaar ervaring is Merak een begrip in de wereld van opslag en archivering. “Onze klanten zijn zowel kleine als grote bedrijven, en zij maken gebruik maken van een full-service voor hun archief- en informatiebeheer, op maat en in een uiterst beveiligde omgeving”, zegt CEO en eigenaar Henrik Rooms.

Uiteraard zijn de bedrijfsnoden de voorbije jaren sterk veranderd. “Zeker sinds het begin van de coronapandemie krimpt de vraag naar opslag van papieren archieven”, zegt Rooms. “Maar wij hadden die dalende trend al voor Covid-19 zien aankomen, dus het verraste ons niet. Daarom verruimen we onze focus. Naast de opslag van papieren archieven bouwen we nieuwe concepten uit zoals goederenopslag voor bedrijven.”

Het gebouw van Merak NV in Overijse

Mobiel

Zo kwam in 2019 Merak Box Storage tot leven. “Een unieke opslagoplossing voor een brede waaier van bedrijven: van bouwbedrijven of kantoren tot vrije beroepen of retailers. Zij winnen werkruimte met een opslagbox op maat, die ze eenvoudig online bestellen. Wij komen de spullen halen, slaan ze veilig op en brengen ze meteen terug zodra ze ze nodig hebben.’

Merak helpt bedrijven met de opslag van kantoormateriaal, gereedschap, beursstanden, winkelspullen enzovoort. “Klanten kiezen zelf het formaat van hun opslagboxen: 1, 5, 6, 16 of 24 m³. Ze betalen alleen voor wat ze nodig hebben”, legt Henrik Rooms uit. “De opslag zelf gebeurt in beveiligde en geklimatiseerde ruimtes, die permanent gemonitord worden.” Hier plukt Merak de vruchten van zijn jarenlange ervaring en expertise in archiefbewaring.
Box Storage is bovendien een mobiele opslagoplossing. “We kunnen de opslagruimte tot bij onze klanten brengen als zij dat wensen”, zegt Rooms. “Dat is nu net het unieke aan heel het verhaal. Want ook al kunnen klanten alles snel en eenvoudig online regelen, Merak blijft beschikbaar om hen met raad en daad bij te staan. Professionele en persoonlijke dienstverlening blijft onze grootste troef.”

De elektrische wagens van box@home, geparkeerd aan de laadpalen

Luchtfoto van de hoofdvestiging van Merak in Mechelen

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+31 (0)75-631 11 39

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst