Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Merak beveiligt volgens een afgesproken frequentie extern uw back-ups

Jaarlijks kampt 80% van de bedrijven met een ernstige computerpanne. Daarbij gaan vaak essentiële bedrijfsgegevens verloren. Een streng gecontroleerde extern geplaatste back-up van uw computergegevens door Merak beschermt uw bedrijfswerking tegen de gevolgen van een technische of moedwillige computerpanne.

Elektronisch archiveren

Merak bewaart uw gegevens in de geschikte omgeving.

Een volledig uitgeruste e-bunker:
Merak bewaart uw back-ups veilig en duurzaam in een ondergrondse kluis, gebouwd volgens de strenge Zwitserse Burgerlijke Beschermingsnormen. In deze e-bunker is het klimaat optimaal om uw magnetische dragers te bewaren. De volledige e-bunker is ook voorzien van een slim blussysteem met een milieuvriendelijk gas. Elke brandhaard wordt tot op de centimeter gelokaliseerd en de vlammen worden onmiddellijk en heel gericht bestreden.

Kooi van Faraday:
De e-bunker van Merak is niet alleen een kluis, maar ook een enorme kooi van Faraday. De slimme constructie voorkomt dat schadelijke elektromagnetische golven, veroorzaakt door een blikseminslag, e-bom of zonnestorm, uw informatiedragers verstoren.

Merak biedt de juiste uitrusting.

Anonieme verzegelde koffers:
Merak verzegelt in uw bijzijn de luchtdichte koffers waarin de back-ups worden bewaard. Die verzegeling met een unieke barcode is controleerbaar via de online inventarissoftware. Zo traceert u perfect welke informatiedragers geraadpleegd zijn en door wie. Om de anonimiteit te garanderen hebben alle koffers een identiek uitzicht – enkel de formaten verschillen.

Back-up Merak
back-up archiveren

Bij Merak geniet u van een totale dienstverlening.

Een eigen discrete koerierdienst:
De Merak-koeriers staan 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 klaar om bij een noodsituatie uw back-ups uit te leveren, naar uw vaste locatie of een uitwijklocatie, ook buiten Europa. Uiteraard wordt hierbij een strikte procedure gevolgd waardoor uw informatiedragers steeds anoniem én traceerbaar blijven. Zo worden de informatiedragers vervoerd met discrete wagens die hun traject continu doorseinen naar de centrale dispatching.

Sluitend data recovery plan:
Een offline back-up is pas zinvol als hij routinematig uitgevoerd wordt. Merak helpt u met raad en daad bij het opstellen van een sluitend data recovery plan. Samen buigen we ons over uw IT-risico en leggen we een passende planning voor de procedures vast. Merak voert het afgesproken schema nauwkeurig uit. U kunt de procedure naar behoefte flexibel maar toch gecontroleerd steeds aanpassen.

Media Storage:
Merak media storage is de snelste oplossing om verloren data terug te plaatsen. Het terug plaatsen van informatie gaat via dragers sneller dan online. Dus onontbeerlijk voor uw Business Continuity en Disaster Recovery procedures.

Nauwkeurige rotatieschema's<br/> beveiligen uw back-up Nauwkeurige rotatieschema's
beveiligen uw back-up

Offline bewaring<br/> in e-bunker Offline bewaring
in e-bunker

Discretie gegarandeerd. Strenge uitleveringsprocedure 24/7 Discretie gegarandeerd. Strenge uitleveringsprocedure 24/7

Kies uw sector

Merak Informatiemanagement Copyright 2023 Merak NL BV, alle rechten voorbehouden. Informeer naar onze voorwaarden.