Waarom Buy Way al 20 jaar op merak rekent

april 2023 - in Testimonial

BUY WAY in witte letters op een blauwe achtergrond

Kredietverlener Buy Way klopte meer dan twintig jaar geleden an bij Merak en is sindsdien nooit meer vertrokken.

Facility Manager Christian Gowie was er al van bij de start bij, en is dus perfect geplaatst om ons te vertellen waarom Buy Way al die tijd op Merak is blijven rekenen.

Als kredietverlener is Buy Way wettelijk verplicht om elk kredietdossier tien jaar lang bij te houden. Toen het bedrijf twintig jaar geleden verhuisde, had de nieuwe locatie onvoldoende ruimte om al die dossiers zelf bij te houden.
“Ik heb toen een aanbesteding uitgeschreven en daar kwam Merak als beste uit”, herinnert Facility Manager Christian Lowie zich. “Toevallig had mijn collega van IT in diezelfde periode een gelijkaardige aanbesteding uitgeschreven, zonder dat ik dat wist.
Uiteindelijk bleken we beiden, onafhankelijk van elkaar, voor Merak gekozen te hebben. Dat bewijst toch dat zij de juiste optie waren.”

Een muur gemaakt van rekken gevuld met Merak archiefdozen

14000 dozen

Intussen bewaart Merak meer dan 14.000 dozen voor Buy Way, vertelt Christian. “We zijn gestart met de archivering van bepaalde diensten, maar vandaag bewaren ze al onze papieren archieven waar we zelf geen plaats voor hebben.”

Merak doet meer dan enkel de archieven bewaren, licht Christian toe. “We moeten regelmatig bepaalde dossiers uit onze archieven raadplegen. Merak weet die dan snel terug te vinden, en stuurt die naar ons op. In dringende gevallen kunnen ze de dossiers zelfs scannen en meteen digitaal naar ons doorsturen. Het is geruststellend te weten dat we altijd op hen kunnen vertrouwen.”

Aanzienlijke troeven

Die snelle en nauwkeurige service is voor Christian dan ook een grote troef. Maar het is lang niet de enige. “Onze dossiers zijn van cruciaal belang. Als we een doos zouden verliezen, zou dat een ramp zijn. Maar in die twintig jaar is Merak niet één doos kwijtgespeeld. Er zitten niet voor niets bedrijven uit verschillende sectoren in hun portfolio”

Uiteraard speelt ook de prijs mee, lacht Christian. “Als Merak tien keer duurder was dan een ander, dan ging ik op een ander. Maar dat is dus niet het geval. Integendeel zelfs. Om de vijf jaar schrijf ik een nieuwe aanbesteding uit. En telkens opnieuw komt Merak er als de beste uit. Of nee, dat klopt niet. Ooit was er eens één bedrijf dat toch een goedkopere prijs per doos aanbood. Ik was bijna overgestapt. Merak heeft me er toen fijntjes op gewezen dat er maar half zoveel dossiers in hun dozen pasten. Als ik het omrekende, kwam ik veel duurder uit! Ik ben dus bij Merak gebleven. En dat ben ik ook in de toekomst van plan.”

Een groen potlood gomt het woord error weg

Handen houden twee passende puzzelstukken vast in de lucht

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+31 (0)75-631 11 39

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst