Energie, chemie & petrochemie

Merak schept het juiste klimaat voor de veilige bewaring van uw stalen en processen.

De energiesector bevat veel gevoelige producten, maar ook gevoelige informatie. Merak biedt de perfecte bewaaromstandigheden voor al uw kostbare gegevens met super-beveiligde kluizen en ultra-lage-temperatuur-vriezers.

Merak helpt u graag met:

Okay Ontzorging op het vlak van uw digitale of fysieke data en documenten

Okay Geklimatiseerde bewaring van gevoelige producten en stalen

Okay Onmiddellijke levering van uw archief, stalen of producten op cruciale momenten

Okay Bewaring volgens de OESO-voorschriften voor Good Laboratory Practice (GLP), alsook die van het Attentia, Vlarem I en II, en de Codex

Een booreiland van de petrochemische sector
Opgestapelde Merak archiefdozen vormen een muur

Merak biedt u een totale dienstverlening

Gecombineerde bewaring - digitaal en origineel:

Merak bewaart zowel uw papieren als digitale gegevens in de beste omstandigheden. De papieren originelen liggen in de kluis voor vertrouwelijke documenten. En de scans worden bewaard in de e-bunker, waar ze veilig zijn voor elektromagnetische straling en andere gevaren. Enkel u bepaalt wie ze mag raadplegen.


Een volledig uitgeruste e-bunker:

Merak bewaart uw digitale documenten veilig in een ondergrondse kluis, gebouwd volgens de strenge normen van de Zwitserse Civiele Bescherming. In deze e-bunker is het klimaat optimaal om uw magnetische dragers te bewaren. De volledige e-bunker is ook voorzien van een slim blussysteem met een milieuvriendelijk gas. Elke brandhaard wordt tot op de centimeter gelokaliseerd en de vlammen worden onmiddellijk en heel gericht bestreden.


Ultra-lage-temperatuur-vriezers (ULT):

Al uw labostalen worden bewaard in speciaal gebouwde klimaatkamers. Merak beschikt over ultra-lage-temperatuur-vriezers die tot -90°C kunnen koelen. Door de uitgebreide veiligheidsmaatregelen zijn de ULT-vriezers altijd stand-by.


Gecertificeerde aanpak:

Een gegarandeerde veilige bewaring van uw archief is de kern van de Merak-filosofie. De frequente audits en de strenge ISO 27001-normering vormen de garantie dat Merak uw gegevens altijd correct en veilig behandelt, met 0% foutenmarge. U ontvangt ook een gedetailleerde rapportering met traceerbaarheid van elke handeling in uw archief.

Merak-expertise

Al meer dan 35 jaar helpen wij onze klanten uit de private en publieke sector bij het professioneel archiveren, klasseren en beheren van informatie.

Onze ervaren experten van Merak garanderen u de ideale omstandigheden om uw data in te bewaren en zorgen ervoor dat u ze op elk ogenblik vlot kunt terugvinden.
Contacteer ons voor meer informatie
Een Merak archiefdoos wordt door een medewerker uit de rekken gehaald
Diensten