Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Over welke certificaten beschikt Merak?

Alle Merak diensten dragen de ISO 9001 en ISO/IEC 27001 certificaten.
Bekijk hieronder welke ISO-certificeringen Merak behaalde:

ISO gecertificeerd

ISO 9002:
In 2002, behaalde Merak NL BV het ISO 9002 kwaliteitscertificaat.

ISO gecertificeerd

ISO 9001:2000:
In juni 2003, na een eerste audit, behaalde Merak NL BV het ISO 9001:2000 kwaliteitscertificaat voor al de door haar verleende diensten.

ISO gecertificeerd

ISO 9001:2008:
In november 2008, publiceerde ISO de tekst van de gewijzigde standaard 9001 voor kwaliteitsbeheersing. Merak werd in juni 2009 probleemloos gecertificeerd na een audit voor deze gewijzigde standaard.

Ontdek wat Merak voor uw sector kan betekenen

Sectoren

Verschillende ISO-certificeringen

Wat is ISO 9001?
Het is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitssysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat. Zo moet het kwaliteitsbeleid op papier staan en moet er gecommuniceerd worden naar alle medewerkers. De organisatie moet zorgen voor klantentevredenheid door te voldoen aan de eisen van de klanten en aan de wettelijke voorschriften die van toepassing zijn. Daarnaast moeten de bedrijfsprocessen vastgelegd worden in een kwaliteitshandboek en moet daadwerkelijk volgens deze processen gewerkt worden.

ISO gecertificeerd ISO/IEC 27001:2005: In maart 2008 behaalt Merak NL BV het ISO/IEC 27001:2005 certificaat.


Wat is die ISO/IEC 27001:2005 standaard?
Het is een ISO standaard voor informatiebeveiliging, gepubliceerd in oktober 2005. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie. De norm specificeert eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van afzonderlijke organisaties of delen daarvan. Het ISMS is ontworpen om de keuze van adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen te waarborgen, die de informatie beschermen en vertrouwen bieden aan belanghebbenden.

ISO certificaat


Archief Merak

Normen voor Labo en farmaceutisch archief
De infrastructuur en de werkmethodes van Merak farmaceutisch en laboratoriumarchief voldoen aan de OESO-voorschriften voor Good Laboratory Practice (GLP), alsook aan die van het CBMT, Vlarem I en II, en de Codex. Uw garantie dat we uw laboratoriumarchief en stalen correct en minutieus behandelen. En meteen een zorg minder: bewijs in twijfelgevallen met onze certificaten dat u precies voldoet aan de GLP-voorschriften.


PCI DSS
In maart 2008 wordt na een SGS audit vastgesteld dat Merak beantwoordt aan de eisen van de PCI DSS standaarden (Payment Card Industry Data Safety Standards).

Wat is die PCI DSS?
Het is de vereiste beveiliging in de sector van betaalkaarten voor bedrijven die de gegevens van kaarthouders verwerken, verzenden en/ of opslaan en omvat de beveiligingsnorm voor alle grote credit cards.

Pentest
Merak websites, die gebruikt worden in verband met de online diensten van Merak, worden getest volgens de alomgekende OWASP methoden. Deze testen worden jaarlijks uitgevoerd door internationaal erkende auditors. Recente rapportering over deze audits wordt op eenvoudig verzoek aan onze klanten meegedeeld.

Merak Informatiemanagement Copyright 2018 Merak NL BV, alle rechten voorbehouden. Informeer naar onze voorwaarden.